LANDMAYN SØGER LUV

Jeg er ikke helt sikker på, hvornår årets udgave af Landmand søger kærlighed egentlig slutter. Eller om det overhovedet gør. Der er vanvittig mange afsnit i denne her sæson. Enkelte af deltagerne synes nærmest nu at have boet på gården i et år.

Og de forskellige landmænd optræder heller ikke ligefrem i parallelle forløb. Således kunne man i sidste afsnit erfare, at Troels og Nadine ikke længere er sammen – to måneder efter deres romantiske weekend i Silkeborg. De er simpelthen gået fra hinanden. Og Troels er nu ifølge diverse tidsskrifter (realityportalen.dk) kommet på Tinder. Alt dette mens man ligeledes i sidste afsnit så to kvinder vågne efter første nat i landmanden Martins hus. De er så først lige gået i gang!

Men det gør alt sammen ikke noget, for jeg kan, som tidligere nævnt, godt li’ programmet. Det må køre ligeså længe det vil.

Programmets ældste landmand Jørgen på 60 er i denne uge taget på romantisk kroweekend i Mariager med Kirsten aka ‘dansemusen’. Her finder man dem tæt omslynget i sengen på kroen. Det er ikke overraskende. Lige fra begyndelsen har der nemlig været en næsten aggressiv seksuel omgangstone mellem Jørgen og de tre kvinder, der oprindeligt flyttede ind på gården. Noget, der kun blev forstærket af et heftig forbrug af alkohol ved stort set alle aktiviteter de fire foretog sig sammen. Alt dette nåede så en slags kulmination sidste gang, hvor de to kvinder, der var tilbage, synes det kunne være sjovt at måle Jørgens penis under dynen mens han lå imellem dem i sengen. 

Men det hele handler naturligvis ikke om sex. Efter morgenmaden på kroen og efter at have fortalt til kameraet, at ‘natten er gået fint’ og at de ‘ikke har sovet meget på grund af…hæhæhæ’, skal Jørgen nemlig møde Kirstens søn Jack og hendes niece Sussie på i et storcenter. Her bestiller de chokolade- og jordbærmilkshakes, og efter et par minutters udveksling af høfligheder, kan Jørgen og Kirsten ikke længere holde sig i skindet og kører direkte over i lumre antydninger om deres spirende sexliv. – Din mor har sådan en lyd når…..forklarer Jørgen med et slags grynt, og ler derefter højt.  Mens niecen Sussie griner højlydt med og bare synes det er herligt, at de begge har så meget humor, ligner sønnen Jack en der har lyst til at kløve Jørgen i adskillige dele og begrave ham rundt omkring i Mariager.

Efter et par jordbærshakes og nogle muntre anekdoter fra soveværelset på kroen beslutter selskabet at bryde op. Mit gæt er, at Jack aldrig nogensinde har lyst til at se Jørgen igen.  Kirsten derimod, er helt væk i ham.  – Jeg har altid været forelsket i Jørgen. Ikke bare nu, men lige fra da jeg mødte ham. Det virker umiddelbart umuligt, men i hvert fald konkluderer hun til slut, at de er ‘skabt for hinanden’ og ‘forhåbentlig skal tilbringe resten af livet sammen’, da det jo ’ikke er lykkedes i mine tre tidligere ægteskaber’.

Knap så seksuelt ladet er luften hos landmanden Anders og de to resterende kvinder, Louise og Ingelise. Sidste gang skulle de to piger besøge en mølle, som Anders, grundet sin position i det lokale møllelaug, bruger en del tid på. Efter det eventyr er de to kvinder kun blevet endnu mere sultne efter flere oplevelser. Og Anders skuffer ikke.

Louise og Ingelise er blevet plantet foran en stor lade, og mens Anders forbereder noget inde i den, gætter de to kvinder løs på, hvad de mon skal opleve. Pludselig åbner døren sig, og lidt efter lidt kommer overraskelsen til syne.  – Wow, udbryder de – Det…det er en flyvemaskine!

Mere præcist et meget lille propelfly. Men faktisk en ret ok overraskelse.

Nu skal Ingelise og Louise så en efter en ud på en flyvetur. Ingelise hader at flyve, men overvinder frygten og sætter sig som den første op i maskinen. Så er der dømt Top Gun! Anders sætter sig op til cockpittet, trykker på et par startknapper og motoren går i gang – og dør så efter 15 sekunder. Han forsøger at tænde motoren 3-4 gange med samme resultat indtil han til sidst må erkende, at lortet ikke kan starte. Ingelise må derfor ud af maskinen igen, og så er den del af dagens program overstået. I stedet beslutter Anders sig for at smide de to kvindfolk ned i sin træjolle, der er tanket godt op med alkohol, og sejle dem ud på søen.

Dagen efter skal den 42-årige landmand beslutte sig for hvem han vil på romantisk weekend med, og hvem der skal smides hjem. Og her er han blevet godt og grundig i tvivl. I de sidste par dage har han været helt sikker, men nu har nogle andre følelser meldt sig og fucket det hele op. Efter at holdt en lang og ikke så sammenhængende tale til de to, afslører han, at han har fået følelser for Ingelise, og at Louise derfor ikke har så meget mere at gøre på gården. – Men jeg håber vi ses Louise, slutter Anders. Det kommer naturligvis helt sikkert til at ske.

Til slut står Anders og Ingelise nede ved søen og nyder aftenen og hinanden. Anders arbejder sig ind på Ingelise ved at minde hende om, at de skal få kigget på nogle togtider til den kommende weekend, og da hun synes at være tilstrækkeligt varmet op, ser man så Anders’ hoved i slowmotion bevæge sig hen mod hende i noget der ligner optakten til et kys. Og så kysser de. Til tonerne af Peter Ceteras Glory of Love. ’I’m a man that will fight for your honor’, skråler Cetera, og her kunne man tilføje ’altså såfremt, der bliver leveret en stabil og benhård arbejdsindsats i stalden og marken de næste par år’.

Det jeg primært godt kan li’ ved det her program, er at opleve de forskellige kvinders motivation for at deltage i programmet. Det er fantastisk. Og meget aldersbestemt. Mens de yngre kvinder synes at have en forestilling om, at gårdlivet fungerer som noget i retning af ’Babe den kække gris’ og til deres store skuffelse så opdager, at de virkeligheden er havnet i Blichers ’Hosekræmmeren’ når vinteren melder sig, så har de ældre kvinder en langt mere kølig tilgang til projektet. De har simpelthen prøvet alle forholds-modeller, og det her er sidste ’shot’. De har igennem deres tilværelse fået knust deres hjerter en milliard gange, mistet alt tro på mænd og alt håb for fremtiden, fået troen og håbet igen, for atter at miste den osv. Nu vil de blot blive gamle på en stille og rolig gård med en trofast og ærlig landmand, der er glad for dans og portvin.

For hvis det her ikke funker, så er der intet der gør.

Landmand søger kærlighed sendes tirsdage kl. 20.00 på TV2

2 kommentarer til “LANDMAYN SØGER LUV”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *